2016 Junius

Koilada

Magyar forditasa- világ vége...legalábbis elhelyezkedése szerint.

Koilada egy zsákfalu.Ide lehet jönni közuton, ám innen tovább csak hajóval.Koiladaban talalható egy nagy ortodox templom, néhány taverna,ket hajójavitó mühely, egy Lidl, az azurkék öböl ,132 kóbor macska és a hely nevezetessége, a Franchthi barlang.
Álmos kis halászfalu, ahol az élet zajátol visszavonuló turisták sem lepik el tömegesen a városka utcáit.

Koiladatol kb. 2 km-re található Lepitsa egyedülállo, 250 m hosszú homokos strandjával, mely kimondottan gyermekesek részére ideális a hosszu ,sekely vizpart miatt.


2016.06.10.

Elkezdtük serénykedésünket...

Jelenlegi fobb munkálataink a meglévo és elavult belso butorzat bontása és a hajó kipucolása.Aki még nem csinált ilyet, az nem tudhatja, hogy egy viszonylag kicsinek tüno helységbol hány m3 hulladék termelheto ki.Minket is meglepett, hogy a jobb elso orrkabinban lévo kb. 70 l-es polisztyrollal hoszigetelt hütoláda  bontása folytán kb. 30 db 35 l-es szemeteszsák vándorolt a szemétbe.
Maga a munka sem a krémek krémje, mert az egyes elemeket poliester gyantával és üvegszállal erositik egymáshoz, ami csak vibrácios fürésszel bontható.
Sajnos -e közben a parányi üvegszál nyilacskák millio számra és kiméletlenül furódnak az izzadó börbe, hihetetlenül égeto, viszketo érzést okozva 24 órán keresztül.Izzadó munkánk egy hét alatt meghozta eredményét.Kiürült a jobb elso orrkabin, tiszta, beépitheto.


2016.06.12

Uj barátokat találtunk  :)

A minap reggel a hátsó fedelzeten a kávénk felett bambultunk,amikor egy hofeher haju és szakállu, kutyáját pórázon vezeto sportos bicikistára lettünk figyelmesek.Az ut szélén megállva kutyájához eképpen szólt " várj egy kicsit ..."

Bármennyire is álmosak voltunk még ,a magyar szóra egybol felkaptuk a fejünket,egymásra néztünk, majd rögtön el is döntöttük...ááááááááááááá,biztos rosszul hallottuk és ittuk tovább a kávénkat.

A sors azonban tovább játszadozott velünk, mikor a kutyás uriember átért az ut másik oldalára, megint inton szólt kutyájához... " mondom, hogy várj egy kicsit... " na ekkor mar biztosak voltunk abban, hogy nem tévedtünk.. bizony ez magyar szó volt.P rögtön felpattant, leszáguldott a hajót a földdel összeköto 3 m-es létrán és a biciklis nyomába eredt.A tengerparton all egy kis hajo,a becsületes neve FAUN. Ebben él kedves-cserfes  feleségével, Katival  egy hofeher haju, villamlo tekintetü es pengeelméjü 83 eves fiatalember, akit Tibornak hivnak .Tibor és Kati ugy 20 évvel ezelott vágtak neki a tengernek  hajójukkal,láttak sok gyönyörüséget a világ kis szegletébol és most ugy hozta a sors, hogy ebben a kis halászfaluban megismerhettük oket.

Uj barátaink listája folytatodik :)

Szilvi és Gábor STARDUST nevü hajójukkal látogattak el ebbe a csendes kis halászfaluba és ugy hozta a sors, hogy megismerhettük oket...

Még nincs vége :)

Következik Miklós "ales", aki segit Szilvinek és Gábornak a hajó felujjitásában és élvezi a délvidéki életformát... :)

és végül,de nem utolsó sorban uj négylábu barátaink... :)

Fogd meg jobban, mindenki huzza, aki itt van mindenki nyomja!


2016.06.17.

Kirándulás a Franchthi barlangba

Egyik este P. es T. társaságában a lemeno nap fényében csónakos barlangturát csinaltunk. A csónakot a barlangtól nem messze egy mólohoz kötöttük és a turát gyalogosan folytattuk a barlangig. A lemeno nap sugarai mellett megcsodáltuk a barlang monumentális szikláit, melyeket mintha játékos óriások dobáltak volna egymásra, aztán  a hold fényénél  hazacsónakáztunk. Nagyon szép látvány a kivilágított barlang az esti sötétedésben.

 

 A barlang az öböl Kiladaval szemközti oldalán található. Kb. i.e. 30.000 tol  kb. i.e. 3000-ig
lakott volt, részben többször beomlott, a civilizacio nyomait dardahegyek és egy késpenge jelenti,amit a régészek  i.e. 28 000 -15 000 kozé tesznek. Találtak a barlangban még egy  csontvázat is, egy 1,50 cm magas ,25 ev koruli férfiét ,aki i.e. 7.évzedredben élt. Mai ismereteink szerint ok voltak a legosibb neolitikus foldmüvelok.
Az ásatások befejezáse után, 2013-ban a barlangot felujitották, azóta látogatható turisták által is.


2016.06.25.

Mint minden évben, az idén is elérkezett a nap, amikor kapitányunk egy esztendövel tapasztaltabb, bölcsebb és szebb lett! :) Ez a születésnap annyiban volt rendhagyó, hogy egyrészt elöször volt az 54. , másrészt meg sosem volt "házibuli" egy hajó hasa alatt! Volt koccintás, turós, húsos pita-pite, sör és  kedves baratok! Köszönöm mindenkinek a megemlékezést, a közremüködöknek a sütést-fözést és Tibor baratomnak külön köszönetet mondanék a rendkivül különleges és megtisztelö ajándékáért! (Diszhelyre kerül majd, ha lesz hely a diszhelyhez :D )