2016.Szeptember

Alig érezhetően elindult valami változás. Még mindig nyár van, fülledt meleg nappalok és párás, meleg éjjelek... De valami más van a levegőben: ESIK AZ ESő !!! Szinte hihetetlen igy 4 hónapnyi totális szárazság után! Tán még örülnék is, ha lenne ablakunk! De nincs, mert éppen mind szépen kiszerelve vár a cserére... Villámsebesen becsomagoltuk a hajót, mintha ajándék volna, hogy a lehető legjobban megvédjük dolgainkat a víztől. Nagyon izgalmas hallgatni, ahogy a tetőn kopognak az esőcseppek, mintha gyermekkorom padlásszobájában volnék újra... Reméljük reggel sem ér a lábunk a tócsába... :D

 

és aztán megint kisütött a napocska...hurrrrrrrrrrrrrrrrrá , folytathatjuk a munkát... és még be sem áztunk nagyon


2016.09.03.

Bazi nagy görög lagzi  :D

 

Esemény volt a faluban...kiárusitották Kilada egyik legszebb leányát.Persze egy ilyen eseményt mi sem hagyhattunk ki és elvegyültünk a bámészkodó tömegben.Sok vendég jött össze a helyi templomban és egy hosszú ceremonia keretében összeadták az ifju párt.Sok divatos ruha, végtelen vállveregetés és ölelkezés jellemezte az eseményt.A koszoruslányok robogóval érkeztek,ahogy itt a többség közlekedik.Magát a völegényt is robogóval hozták, aki szmokingban és fehér tornacipőben ,hatalmas virágcsokorral várta a menyasszonyt  a templom kapujában.
Az ara hófehér ruhakölteményben egy hófehér terepjáróval érkezett.A templomi szertartás keretében rengeteget énekeltek és számunkra ismeretlen rituálék szerint bonyolitották le az esketést.A templomból kilépve az ifu párt rizsesövel fogadták a vendégek,ami a böség és termékenység jelképe.Ezután a meghivott vendégek átmentek egy közeli tengerparti vendéglöbe,ahol hajnalig tartott a " bazi nagy görög lagzi "2016.09.11

Katifykion-i szurdok

Bár Görögország nem a nagy vizfolyamok országa ,de itt is van viz által alakitott kanyon.Kibujt belőlünk a kirandulós svájci énünk és a

 Katifykion szurdokba tettünk kirándulást.Bizony a túra végére éreztük, hogy elszoktunk a több km-es túráktól... :D

Utunk során láttunk gránátalma kertet,megszámlálhatatlan olajfát és megfigyelhettünk egy páratlan természeti jelenséget.Itt ősszel van tavasz!A hosszú, forró és száraz nyár után az első esők hatására a még oly száraz kórónak tünő növények is kizöldülnek ,sarjaznak és új szinekbe borulnak a domboldalak.Sajnos a domboldalakon hatalmas fekete foltok jelzik a pusztitó erdötüzek lassan gyógyuló nyomát is.


2016.09.17.

meg büszkén,árbócosan.. :D
meg büszkén,árbócosan.. :D

Árbóctalanul


A felujjitási munkák elérkeztek abba a stádiumba,hogy az árbócot le kellett venni a hajóról.
A 11 m hosszu és kb. 120 kg sulyu árbóc levételéhez daruskocsit kellett hivni.A gépkocsivezeto sebészi pontossággal beirányitotta a 12 tonnás gémet a kellö pozicioba ,az árbócra csusztatott egy hevedert és pár pillanat mulva óvatosan a földre rakta a vitorlatartó rudazatot.Hamarosan nekilátunk az árbóc felujjitásának is.


2016.09.21.

Vizválasztó

Napok-hetek-hónapok óta dolgozunk a hajó alsó részén,hogy a viz alatti bálnatestet ( ahogy mi nevezzük méltóságos gömbölyüségét ) megfelelő állapotba hozhassuk.

A bálnatest az elmult hónapokban különböző szinekben pompazott...a kiindulasi szin a felujitas megkezdésekor ronda fekete-piros volt,amit hetek nehez munkájával sikerült lekaparnunk-csiszolnunk...

ekkor kaptunk egy gyönyörüséges zöld-fehér leopard mintát,amire nagyon büszkék voltunk,hisz ennek  a felületnek az elérése jelentette az alapot a visszaépitkezéshez. Ezt követte az apróbb-nagyobb sérülések kifurkálása, majd begittelése Epoxi gittel.Minden egyes javitás után csiszolás...bizony már nem tudom megmondani,hogy a festés elkezdéséig hányszor kellett végig csiszolni az egész felületet. És a mulatságos az volt,hogy ahányszor végig tapogattuk-simogattuk-szemrevételeztük a testet,mindig találtunk egy kis sérülést,hiányt,amit bizony még pótolni kellett.
A rengeteg csiszolás és gittelés után végre hengerrel és ecsettel épitő munkát végezhettünk.Felkentünk két réteg tiszta mügyantát , három réteg Epoxi alapozót,amire majd vizretétel elött felkerül az algagátló. Most a hajó számunkra is szokatlan-- fehér hasu bálna lett :D
Folytatjuk a munkát az oldalak csiszolásával, javitásával, majd festésével.


2016.09.24.

Kiprobáltuk Görögországban az orvosi ellátást :(

Egy munkás hétköznapon E.papucsába egy méh vagy darázs kiváncsiságból belebujt..mivel kijönni már nem tudott, ezért ugy gondolta, legjobb védekezés a támadás és csipett.

Papucs ledobva, csipés megszemlélve-gyorsan borogatást neki.Aznap estére ugy nézett ki,hogy nem olyan vészes.E.ivott calciumot nagy dózisban,kenés fenistillel,borogatás.

Másnapra kicsit dagadtabb lett, igy munka alól felmentést kapott, maradtak a házi gyógymódok változatlanul.Javulásnak sajna nyoma sem látszott,inkább tovább dagadt szegény lába...

Ezért ugy döntöttünk, megmutatjuk egy helyi orvosnak, hátha van még pár ötletük,amit még nem probáltunk.Elballagtunk a helyi egészségházba, ahol csodák csodája senki nem várakozott :) ki tudja miért... rögtön megnézték E. lábát, irtak fel kétféle gyógyszert,amit a patikában kellett kiváltani, hogy egy hétig szedni kell.

Elfogadták az EU-s TB kártyát, igy a vizsgálatért nem kellett fizetni.

E.a 4. napja ücsörög felpocolt lábakkal,nagyon unja,de nincs az a cipő,ami felmegy a lábára,igy kénytelen megvárni a teljes gyógyulást.A gyógyszerek szedése óta mutatkozik némi remény,hogy nem kell E. bal lábára 2 számmal nagyobb cipőt vásárolni.Reméljük,teljesen rendbe jön.